Poradna Onkyo HT-S9800THX

Autor: JackRipper | Vloženo: 21.08.2019 000 00:17 | Témata: Poradna Onkyo HT-S9800THX

JackRipper

JackRipper

Ma lepe resen Dolby Atmos nez Onkyo 7805 sestava? Nema smerovane repro do stropu?

Je pro me matouci, ze sestava uvadi Dolby Atmos, ale nema prece smerove repro do stropy a nebo ano? U sestavy te nizsi Onkyo 7805 to je prave resene jinak. Tudiz slysite tam ten Dolby Atmos? Dekuji z vysvetleni od nekoho kdo tomu vice rozumi.

  • 21. srpna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Hi-Fi market

    Zdravím,
    ... ONKYO HT-S9800 THX je sice s podporou Dolby Atmos, avšak ve výbavě nemá směrové repro Dolby Atmos. Nicméně jej můžete zapojit jako 5.1.2 s tím, že si buď dokoupíte repro Dolby Atmos nebo použijete ty co jsou ve výbavě určené pro 6 a 7 kanál a umístíte je podle potřeby.
    Levnější sestava ONKYO HT-S7805 nemá ve výbavě podporu THX, zato ale má přední repro i se směrovými repro Dolby Atmos, takže už nemusíte nic dokupovat. Pokud Vám tedy jde primárně o Dolby Atmos možná by pro Vás byla vhodnější sestava ONKYO HT-S7805.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Mara

      21. srpna 2019 - Mara

      Dobry den, dekuji za reakci. Pro certifikaci THX nesplnuji narocne podminky mistnosti, bohuzel. Jeste bych se rad preptal na ZONA 2 u receiveru (maji oba). Vyrobce uvadi u 7805 verze, ze pokud spustim zonu 2, nehraje soucastne Dolby Atmos. Je ale mozne dokoupit dalsi par repro, s tim ze by sestava nasledne hrala jako DTS-HD Master 7.1? A opacne, prepnul bych na Atmos a nehrala by tu dobu Zona 2.
      U sestavy 9800 THX zase netusim, kam byse dal vyuzila zona 2, leda pokud by byla pouzitelna v jedne mistnosti a jako bonus pro Atmos special repro.
      Je to takto mozne a nebo je to jen muj milnik? Budu rad za vysvetleni a dekuji.


    • Mara

      21. srpna 2019 - Mara

      muj zamer ideal: sestava by mela zadni repro surround, bocni repro jako surround tedy celkem 7.1 bez Atmos. Po prepnuti, aby treba nehrali bocni repro, sestava byse tak chovala jako 5.1 + s Atmos tj smerove repro do stropu. Vim je to horsi reseni, ale do stropu nevim jak bych neco montoval a asi by to bylo cenove preci jen nakladnejsi (nema mi to ani kdo pridelat).


    • Mara

      21. srpna 2019 - Mara

      priapdne sla by situace vyresit nasledovne? 9800 THX sestava, dokoupeni repro Onkyo SKH-410, coz jsou Atmos, jejich postaveni na predni. Zapojeni do receiveru na misto Surround Back or Height (v manualu ukazka u 7805), a normalni zadni repro sestavy 9800 zapojeni do zona 2. Rozdelil by to potom system spravne?


    • Hi-Fi market

      21. srpna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Hi-Fi market

      Zdravím,
      ... obě sestavy umožňují zapojení 5.1.2 + 2 zóna.
      Repro pro druhou zónu se zapojí do reproterminálu "zone 2" a jejich provoz je zcela nezávislý na zbytku sestavy. Tzn.že v druhé zóně (terasa, kuchyně, ložnice ...) můžete poslouchat třeba internetové rádio a vše si ovládat apkou v mobilu a to vč.hlasitosti či přepínání zdrojů a přitom v hlavním pokoji sledovat 5.1.2 film.
      Oba modely dávají na výběr - buď zapojíte repro Dolby Atmos a pak bude celá sestava 5.1.2, nebo si ji zapojíte jako 7-kanálovou sestavu 7.1. Reproterminál 7 a 8 nelze kombinovat připojením dvou párů beden jako pro Dolby Atmos tak i pro 7.1 zvuk. Musíte si zvolit - buď a nebo.
      Další možností je povýšit na receiver ONKYO TX-RZ730, který umožňuje zapojení 7.1.2 + 2 zóna a k němu dokoupit odpovídající repro.


    • Mara

      21. srpna 2019 - Mara

      Dobry den, dekuji velice za vysvetleni. Jen teda toto asi nebude mozne jak pisete. Treba u sestavy 9800 THX chybi vhodny par reproduktoru a to konkretne Onkyo SKH-410 Dolby Atmos repro smerovane do stropu. Rozumim tomu tak, ze bych misto dodanych zadnich repro zapojil tyto Atmos, potom by sestava skutecne tak hrala. Znovu jsem to totiz prosel a vidim ze 7805 - rika ze ma nakonfugorovano Atmos a poskytuje ve predu navic par ktery je zabudovan napevno. Ten zrejme lze odpojit, a misto toho pripojit bezne repro (cast 7-8 Back Surround) s umistenim po stranach jako surround nebo vzadu mistnosti. Jen jsem vhodne repro k dokoupeni pro sestavu 7805 nenasel.

      ONKYO TX-RZ730 - zmineny je vyborny ale jako celek uz mimo rozpocet, bohuzel.


    • Hi-Fi market

      22. srpna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Hi-Fi market

      Zdravím,
      ... ano, set ONKYO HT-S7805 můžete zapojit jako 5.1.2 nebo pokud nechcete využívat Dolby Atmos tak jako variantu 7.1/7.2 - jen by jste musel dokoupit vhodný pár repro.
      Set ONKYO HT-S9800 THX lze primárně dodanými repro zapojit jako 7.1/7.2. Pokud chcete využívat Dolby Atmos, pak odpojíte jeden pár dodaných repro, přikoupíte směrové repro Dolby Atmos, například ONKYO SKH-410 a zapojíte dle návodu jako variantu 5.1.2.
      Aktuálně máme oba sety skladem, navíc přidáme všechny potřebné kabely vč.HDMI kabelu na propojení AVR s TV.


    • JackRipper

      24. srpna 2019 - JackRipper

      Dobry den, posledni dotaz mam, jaky nejvic prumer repro kabelu lze pouzit u verze 7805? Tedy sila tj prurez. Casto vidam 2x2,5mm?


    • Hi-Fi market

      24. srpna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Hi-Fi market

      Zdravím,
      ... průřez 2,5mm je naprosto dostačující, je to běžný Hi-Fi standard i pro velké sloupové repro. U těchto malých satelitních repro doplněných o subwoofer ale můžete klidně použít i průřez 1,5mm, v nejhorším 0,75mm.
      Od výroby je k sestavě přibaleno celkem pro přední repro vč.Dolby Atmos 4x3m, pro centr 1x3m, pro zadní repro 2x8m a pro subwoofer 1x3m.


    • JackRipper

      25. srpna 2019 - JackRipper

      Dekuji za info, ted uz jen se rozmyslet. Jeste jsem nasel velice zajmavou sestavu a to Denon AVR-S750H (puvodne recenze s AV x1400H) + T50 + T15 + T30 Polk Audio v podobne cene (moznost pozdeji rozsireni). Takze se rozhoduji a i co do poruchovosti Onkyo vs Denon.


    • Hi-Fi market

      26. srpna 2019 - Oficiální zástupce obchodu Hi-Fi market

      Zdravím,
      ... tak toto rozhodnutí už bude jen na Vás :-)
      Osobně bych bez váhání volil Onkyo. Onkyo má výrazně (!) lepší D/A převodník AK4458 384 kHz/32-bit, kdežto Denon se pohybuje na standardní úrovni 192kHz/24bit; Onkyo umožňuje ozvučení druhé zóny přímým připojením dalších repro, kdežto Denon jen přes další externí zesilovač plus repro; Onkyo má 8 HDMI vstupů (jeden vpředu a 7 vzadu) plus 2 HDMI výstupy, Denon pouze 6+1; Onkyo disponuje repro Dolby Atmos u Denonu je nutno je dokupovat přičemž Polk Audio žádné přídavné repro Dolby Atrmos v nabídce nemá; sestava Onkyo disponuje aktivním subwooferem takže podání basů a dynamiky bude nesrovnatelně lepší, kdežto Denon nikoli; set Onkyo je s repro výrazně lépe (!) sladěn než set Denon/Polk Audio, kde Denon je z Japonské provenience a repro Polk Audio z USA. Nemluvě o tom, že i u setu Onkyo můžete repro v budoucnu libovolně upgradovat pořízením třeba sloupových předních repro apod.
      Co se týče poruchovosti, tak v tom jsou obě značky nastejno - Onkyo má dvě servisní střediska, Denon tři.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.