Poradna Panasonic SC-BTT400EPK

Autor: | Vloženo: 25.12.2013 000 14:30 | Témata: Poradna Panasonic SC-BTT400EPK

Nastavení kina po startu?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat majitelů tohoto domácího kina nebo těch, kteří s ním mají zkušenosti na řešení mého problému.
Mám jej připojené ke smart TV Samsung UE32EH5300 pomocí HDMI kabelu,TV ale nepodporuje zpětný zvukový kanál ARC,takže zvukový výstup TV mám přes optický kabel.
V televizi mám zapnutou funkci Anynet+ CEC a v kinu VIERA Link z důvodu ovládání jedním ovladačem a také aby se automaticky po zapnutí kina vyply repráky v TV a zvuk se přehrával v 5.1 reproduktorech kina.
Tohle by byl ideální stav, ale je trochu zkomplikovaný tím, že pokud už sleduji vysílání v TV a chci jej poslouchat pomocí kina, tak se po jeho zapnutí automaticky přepne vstup TV na HDMI a zobrazí se úvodní HOME obrazovka domácího kina. Takže se mi vlastně vypne TV vysílání a pak musím jednak v kinu přepnout vstup na D-IN (vstup opt. kabelu) a pak v televizi přepnout vstup zpět na TV, abych zase viděl vysílaný program.
To je celkem dost otravné. Nejlepší by bylo, kdyby si domácí kino pamatovalo poslední nastavený režim a v něm by taky po zapnutí naběhlo.
Nemáte náhodou někdo řešení, jak tohle zjednodušit?

  • Milan

    Milan

    13. února 2014

    Nazdar, dnes som si kupil domace kino Panasonic SC-BTT400EPK, bohužiaľ zatiaľ nemám ešte skúsenosť s prepínaním obrazu a zvuku (čakám na novú smart TV), ale chcel som sa Ťa opýtať, či si nejako predlžoval káble k zadným repro? Na moju obývačku sú krátke, ale majú "zatavené" koncovky, tak neviem ako to mám predĺžiť, sú na to nejaké konektory? Dik

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Milan

    Milan

    18. února 2014

    Nazdar, na tie káble som už prišiel, ale kedže nemám TV Panasonic, tak ti s tvojim problémom asi nepomozem. Ja to mám tak, že mám optický kábel do domáceho kina potiahnutý zo set top boxu a keď zapnem TV a DK, tak len dva-tri krát stlačím tlačítko iPOD na ovládači DK a nabehne mi zvuk zo set top boxu. (na displayi DK musí svietiť D-IN).
    Chcem sa ťa ale opýtať, či máš skúsenosť s prehrávaním MP4 filmov z tohto domáceho kina. Mne pekne prehrá AVI, MKV, ale ked prehrávam MP4 filmy, tak mi z USB nenačíta titulky.
    MP4 filmy mi prehrá TV, ale tam je problém, že ak pustím film (aj AVI, MKV) z USB z telky, tak mi neprehrá v kine 5.1 zvuk (TV mám s DK prepojené HDMI káblom cez ARC výstup). Mal by si nejaké riešenie? Dík

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.